Selasa, 15 Februari 2011

Isnin, 31 Mei 2010

Tasik Bera
















Ahad, 30 Mei 2010

Bintulu Jigging











Tasik Puchong Perdana

Hasil toman remaja....

Ikan colour....bela bagus ni..selamat di CNR

Toman remaja....mengunakan cha bug.. Selamat di CNR





Ahad, 15 November 2009

Selasa, 9 Jun 2009

MISI GAGAL BEB.........

Misi Gagal ke Pulau Pisang

Laporan tak rasmi ni…..
Selama sebulan aku kena bakor dengan geng (TPK) Pontian…..maka aku ambil keputusan pada 04.05.09PM aku bergerak dari subang dengan family aku sampai 12 malam sana ………bercuti sambil memancing ehhehe
Tarikh : 05/05/2009
Bangun sajer dari tidur aku dibakor lagi dengan abang ipar aku dgn gambar2 ni……..aduss mana boleh tahan…….Turung semalam katanya …..


sebelum aku turung trip
dialog tak rasmi…
Abg Ipar aku- Mie kau nak Turung pulau Pisang ke Tanjung Pia
Zemie – saya balik ni nak main P pisang…sasaran Jenahak(unga)
Abg ipar - kau dengar dalam berita ke tak semaalm…….
Zemie- Tak , kenapa bang…..
Abg iapar – anging kuat sikit lah, ada satu bot pancung baru jer karang bawa PATI…
Mayat masih tak jumpa lagi tu….
Zemie- Biar betul bang…habis macam mana….
Abg ipar aku- kita main kat sini jer lah.kita pakai bot kecil…2 org jer turung+Tekong
Amacam….
Zemie- kalau macam tu, saya tukar sasaran….saya nak cari Cari Pari harimau…dah lama
Saya tak merasa Tarik pari harimau ni….
Abg ipar- jak aku call tekong pari hehehhe……
Zemie- main2 lak org tua ni…
Abg ipar- ok jadi tekong free….
Ahli Komplot :Only mincing boltom…………….
Setelah sebulan lebih membuat perancangan nak turung P. Pisang last2 tak jadi pulak tu aduss .. maka trip harus terlasana juga walaupun mincing anak bilis.maka terpaksa lah aku simpang Twin power aku yg 2 biji tu.kerana tak sesui untuk melayang pari, tujuan aku bawa TW tu untuk test jingging& popong di P Pisang. Terpaksa lah aku keluar kan senjata lama yang baru di Service oleh Bro Reza(FF) iatu Penn 8500ss aku tu,dan shimano Sedona jer (aku siap pakai baju keramat lagi hehhe). Setelah semuanya dah dah selesai seting and umpam, 5.30pm kami bergerak terus directly ke Lubuk pari 6.30pm.. dgn harapan tinggi ni nak pari harimau.hehehe. abg ipar ngan tekong dah hulur pancing ,aku baru nak buka tolbox dah kena mata kail!! aduhhh.... mcm ada tanda2 yg pelik je.. ish.. jgn percaya lah.. karut marut.. kekeke...Dgn bantuan tekong dan abg ipar aku,mata pancing setle ke air juga akhirnya, maka bermula dgn hasil …..sikit
Tapi ada masaalah sikit..camera tak bawa, hanya satu phone cak ayam abg ipar aku jer yg ada…gambor semua tak boleh pakai …mancing malam….satu dua jer…..jadi laying yg ada jelah…



Pakai baju keramat aku tu naik kerapu Dah masuk kul 12 malam misi masil gagal lagi
Layang kerapu dgn jenahak jer ni…aduhhh.. salah targect ni...
Last2….pening kepala lah pulak…tidur dulu kejap,kata aku…
Last dengar abg ipar cakap….mie bangun ..mie bangun…..barang kita cari dah sampai ni…..aku dengan biji mata kemayor lagi ….wou dah naik rupanya…..
Dapat lah hasil pertama ….tapi bukan pari harimau….Cuma pari beting dalam 7kg….
Aku pun tukar umpam baru….saup sotong cumit (ikan jenahak lagi naik aduss layang jelah……dalam kul 1.30am abg ipar aku sekali lagi kena pari, wou ni baru barang kita cari..sekor PH naik pun dalam 7kg lebih……lepas tu..tekong pulak naik sekor PH dalam
17kg…aduss kata aku….macam mana ni…aku kumpau pari ni……tepat jam 2.30am ahkhirnya…. berjaya juga aku naik sekor pari PH ni hehehhe
Trip tamat Jam 7.00 pagi…..
Ni dia hasilnya……..
Naik sajer jeti kepala pening….macam mabuk darat gitu…nak jalan macam tak betul jer…….
Maaf gambar ambil kat jeti and kat rumah mengunakan telefon adik Ipar…..








Hasil telah dia naik….
Abg Lias- 2 ekor pari , satu pari beting 6.7kg and pari harimau 75kg
Tekong – Pari Harimau 17kg
Zemie- Pari 15.5kg
Hasil semua nya di jual dengan harga RM 9.60 per kg
Ikan banyak juga trip ni ,ikan kecil buat laut, setengah kilo keatas Jual hehheheh..balik modal……
Kalau ada salah dalam report ni….Gua minta maaf beb…..

sekian